20 Kasım 2014 Perşembe

Uydu Kanalları Geri Getirme, Uydu Kanalları Düzeltme ve Güncelleme Türksat 4A

Türksat 4A uydusuna geçildiği için pek çok kişide olduğu gibi sizin de uydularınızdaki kanallarınız ve radyolarınız çalışmayacaktır. Bazı yeni nesil uygu alıcıları siz bişeye dokunmadan otomatik ayar çekiyor ama bazılarıda sizin talimatınızı bekliyor. Şimdi bu ayarların nasıl yapılacağını anlatacağım.
Türksat Kanal Güncelleme Sistemi (TKGS) ile uyumlu uydu alıcıları yeni frekansları otomatik olarak güncelleyecek. Eğer yeni bi uydu alıcısı alacaksanız TKGS ile uyumlu bi uydu alıcısı almanızı tavsiye ederim.TKGS uyumlu uydu alıcılarının listesine, türksatın sitesinden ulaşabilirsiniz.  “www.turksat.com.tr/tr/turksat-kanal-guncelleme-sistemi
Diğer uydu alıcıları için ise 11844 MHz frekansı, Dikey V-polarizasyon, 2222 sembol oranı, FEC ¾ veya 11747 MHz frekansı, Yatay H-polarizasyon, 27500 sembol oranı ve FEC 5/6 değerleri girilerek “şebeke taraması” yapmanız lazım, tabi bu değerleri nasıl giriceğinizi aşağıda anlatıcam.
Türksat 4A haberleşme uydusu, 42 derece doğu yörüngesinde (Türksat 2A ve Türksat 3A uydularıyla) hizmet vereceğinden, uydu üzerindeki yayınları izlemek için ek bir antene ihtiyaç olmadığı gibi mevcut anten ayarlarında da herhangi bir değişiklik yapılmasına gerek bulunmuyor.

Neyse üstteki bilgileri genel kültür olsun diye yazdım gelelim asıl olayımıza;

Yeni uydunun yörüngesinin eskileri aynı olması dolayısıyla manuel kanal ekleme işiyle fazla uğraşmanıza gerek yok. Mantıken tüm kanallarınızı silip otomatik olarak kanal aratmanız yeterli olacaktır. Örneğin kanalları silip, tekrar kanal arattığınızda atv’yi yeni frekansında bulacağı için sizin frekans ve benzeri zımbırtıları girmenize gerek kalmacaktır.

Bu konuyla ilgili resimli anlatıma gerek olduğunu düşünmüyorum çünkü işin mantığı çok basit uydu alıcınızın menüsüne gireceksiniz. Tüm kanalları sileceksiniz daha sonra kanal tarama yaparak tekrar tüm kanalları ekleyeceksiniz olayın mantığı bu zaten resimli anlatım olayı yapmama imkan yok çünkü birinizin evinde samsung vardır birinizin evinde nextstar vardır hepsinin menüsü ayrı şekil ve görüntülere sahip. Yani elinize kumandayı alıp biraz kurcalamanız gerekecek.

Kumandanızın menü tuşu ile açacağınız ekranda Kurulum/Ayarlar sayfasının altında Tek Kanal Arama veya bu menü yoksa Kanal Arama menüsüne gelebilirsiniz. Bu menüde ise Türksat 4A uydu frekans bilgilerini girecek ve şebeke aramayı açık duruma getirerek arama yapacağız. Dikkat ederseniz herhangi bir yerde yeni bir uydu ekleme veya uydu tanımlama yapmıyoruz. LNB bilgilerini mevcut çalışan uydumuzu seçerek alıp, geriye sadece frekans bilgilerini girmek kalıyor. Aşağıda iki ayrı frekans bilgisi mevcut. Çanak anteninizin konumuna göre en az biri veya ikisi de sinyal alarak kanalları getirecektir.

Türksat 4A Uydu Kanal Frekansları:

Frekans: 11844
Polarizasyon: Dikey V
Sembol Oranı: 2222
FEC 3/4
Şebeke Arama: Açık

 

Frekans: 11747
Polarizasyon: Yatay H
Sembol Oranı: 27500
FEC FEC 5/6
Şebeke Arama: Açık

 

Frekans bilgilerini aşağıdakine benzer bir sayfada girerek şebeke araması yapmış olacaksınız. Bu menüde karşınıza çıkan ekranda mevcut aktif olan uydunuzu (Türksat uyduları, örneğin Türksat 3A) seçtikten sonra aşağıdaki ekran görüntüsünde olduğu gibi ayarlamanızı yapabilirsiniz. Bazı durumlarda uydu alıcınızda çok fazla kanal olması durumunda bazı kanalları uydu alıcınıza ekleyemeyebilirsiniz. Bu durumda yukarıda anlattığım bütün bu durumlardan önce bütün kanalları silmeniz gerekir. Türksat 4A’da şu anda mevcut 429 adet kanal mevcut. Yeni kanalar ile bu sayının 500’e ulaşması bekleniyor. Öte yandan 4A ile bazı kanallar HD yayına da başlamış olacaklar. Ancak yayınları HD olarak izleyebilmeniz için uydu alıcınızın da HD uyumlu olması gerekiyor.

Bütün bu kanal kurulum işlemi TKGS (Türksat Kanal Güncelleme Sistemi) özelliği olmayan uydu alıcıları içindi. Eğer uydu alıcınızın TKGS özelliği varsa kanal ayarları için hiçbir şey yapmanıza gerek yok. Her şey otomatik olarak kendiliğinden sizin yerinize yapılmış olacak.

1 yorum:

  1. Uydu Kanalları Geri Getirme, Uydu Kanalları Düzeltme Ve Güncelleme Türksat 4A ~ Baloncuk.Com >>>>> Download Now

    >>>>> Download Full

    Uydu Kanalları Geri Getirme, Uydu Kanalları Düzeltme Ve Güncelleme Türksat 4A ~ Baloncuk.Com >>>>> Download LINK

    >>>>> Download Now

    Uydu Kanalları Geri Getirme, Uydu Kanalları Düzeltme Ve Güncelleme Türksat 4A ~ Baloncuk.Com >>>>> Download Full

    >>>>> Download LINK

    YanıtlaSil